支持及訂閱請按 Like

星期六, 11月 02, 2013

假民主真保皇的工黨

嘩!原來「港人優先」四隻字都冇定義,所以好危險!所以唔可以同意,必須爭議廿萬光年的定義,先可以同意!這就是工黨梁君的意見!真係發人深省!

唔怪得中國共產黨拖了三十年都唔畀香港人普選啦,也難怪工黨諸君代香港爭民主爭了咁多年都失敗啦,因為「民主普選」四字,就同「港人優先」四字一樣,係冇定義的?你講呀?但最起碼香港法律有定義過咩叫香港人!優先的定義比起「民主」或「普選」又有咩含糊之處?

全地球的民主政府對「民主普選」有哂所有例子,而全地球的民主政府亦對「公民優先」有哂例子,一條冇約束力的議案會講係危險?你靠嚇呀?你工黨葉劉上身呀?你地在野的面目都醜陋到好似共產黨班官一樣,靠你地爭取民主?唔怪得面目比起保皇黨更保皇啦!
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    6 個月前

最近文章

再次伸延閱讀