支持及訂閱請按 Like

星期六, 11月 02, 2013

假民主真保皇的工黨

嘩!原來「港人優先」四隻字都冇定義,所以好危險!所以唔可以同意,必須爭議廿萬光年的定義,先可以同意!這就是工黨梁君的意見!真係發人深省!

唔怪得中國共產黨拖了三十年都唔畀香港人普選啦,也難怪工黨諸君代香港爭民主爭了咁多年都失敗啦,因為「民主普選」四字,就同「港人優先」四字一樣,係冇定義的?你講呀?但最起碼香港法律有定義過咩叫香港人!優先的定義比起「民主」或「普選」又有咩含糊之處?

全地球的民主政府對「民主普選」有哂所有例子,而全地球的民主政府亦對「公民優先」有哂例子,一條冇約束力的議案會講係危險?你靠嚇呀?你工黨葉劉上身呀?你地在野的面目都醜陋到好似共產黨班官一樣,靠你地爭取民主?唔怪得面目比起保皇黨更保皇啦!

熱門文章

最新文章

  • 由妖票到乞票 - 近期常有些政治人物,不斷「屌票」,即自己作為候選人,不但沒有用耐性去說服選民,反而走去怒罵自己的選民,這種作風當然不但無法爭取別人支持,反而罵走選民。 但另一個極端,就是認為自己那一票真的「非常寶貴」,認為有如一位萬眾觸目的美女,要多次追求,乞求其投票,以至開出大量動人吸引自己的承諾,或者作出利益交換,才會走...
    2 週前

最近文章

再次伸延閱讀