支持及訂閱請按 Like

星期一, 3月 19, 2012

天才議員葉國謙

香港有一位聲沙又難聽的天才議員,佢姓葉名國謙;聲沙唔係罪,不過做到立法會議員都咁弱智,就真係離譜左少少啦。 

葉國謙對唐英年話已去廉署報案投訴梁振英,表示「不明白為何和廉署扯上關係」,啊葉生,你阿爸幫你改個名叫阿謙,就係想你謙虛些,好好努力學習;唔知點解,可以立即不恥下問,又可以偷偷打電話畀貴黨的律師請教,而唔係在傳媒之前獻世失禮的。

連政府網站都立即幫你搵到答案:

(f) 現時,《選舉管理委員會(選民登記)(立法會地方選區)(區議會選區)規例》(第541A章)和《選舉(舞弊及非法行為)條例》下各有關於選民登記的罪行,分別由兩個執法機關執法(警方執行第541A章、廉政公署執行《選舉(舞弊及非法行為)條例》)。應考慮是否將第541A章的罪行轉移至《選舉(舞弊及非法行為)條例》。

《選舉(舞弊及非法行為)條例》係 ICAC 管o架「孽國閹」,小市民唔識就正常,你係立法會議員又成日係咩委員會主席,法律盲到咁就自己收皮唔好出來發音啦,點解唔識都要發音呢?你唔係為左撐梁振英撐到傻左呀?西九事件調查委員會居然由你呢個明顯撐梁的友仔做主席?你連選舉舞弊由咩人查都唔知,做乜野立法會議員呀?仲出來獻世?唔好留係度遺禍香港啦廢柴!

熱門文章

最新文章

  • 由妖票到乞票 - 近期常有些政治人物,不斷「屌票」,即自己作為候選人,不但沒有用耐性去說服選民,反而走去怒罵自己的選民,這種作風當然不但無法爭取別人支持,反而罵走選民。 但另一個極端,就是認為自己那一票真的「非常寶貴」,認為有如一位萬眾觸目的美女,要多次追求,乞求其投票,以至開出大量動人吸引自己的承諾,或者作出利益交換,才會走...
    9 個月前

最近文章

再次伸延閱讀