支持及訂閱請按 Like

星期五, 10月 14, 2011

民建聯成功爭取立法會核聚變

原來氫氣球仲用氫氣,全港第一大黨主席的智商,就等如以為火車仲係燒火一樣....

高唱:「如果我是譚耀宗,氦氣又當氫氣,實在弱智荒謬 流鼻涕...」

林忌曰:「北極有企鵝,火車會著火 氦氣當氫氣,汽球會爆炸!」

高登仔回應:「民建聯成功爭取菠蘿包入面有菠蘿, 又或者雞尾包入面有雞屎忽」

連中學生都知道氫氣球唔係用氫氣,係用氦氣 (Helium Gas) 係 noble gas,係全宇宙最冇反應的氣體之一,在立法會遇熱爆得到的話,譚耀宗仲威過諾貝爾,立即可以領諾貝爾獎呀!

譚耀宗果然小學雞,小學雞政黨的小學雞主席...

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews/20111014/news_20111014_55_791085.htm
譚 耀 宗 又 表 示 , 尊 重 昨 天 曾 鈺 成 的 裁 決 , 贊 成 嚴 格 根 據 議 事 規 則 辦 事 , 民 建 聯 亦 關 注 在 行 政 長 官 曾 蔭 權 宣 讀 施 政 報 告 期 間 , 有 議 員 於 議 事 廳 內 放 氫 氣 球 , 他 擔 心 氣 體 遇 熱 爆 炸 , 引 起 安 全 問 題 。


林忌:Helium Gas 可以爆的可能性--加熱到太陽的溫度,組成核聚變 (Nuclear Fusion),立即解決全球的能源危機,仲唔係諾貝爾獎得主?

Hooky Lam:仲未夠架,除左加熱,仲要係立法會度加壓,咁先可以核聚變架,所以氣球未爆之前,全場人都因高壓而內出血致死吧

小學雞:鉛有毒,所以鉛筆有毒....(白癡仔連鉛筆冇鉛都唔知 XD)

氦氣爆炸?除非柒到爆炸...《完》

熱門文章

最新文章

  • 由妖票到乞票 - 近期常有些政治人物,不斷「屌票」,即自己作為候選人,不但沒有用耐性去說服選民,反而走去怒罵自己的選民,這種作風當然不但無法爭取別人支持,反而罵走選民。 但另一個極端,就是認為自己那一票真的「非常寶貴」,認為有如一位萬眾觸目的美女,要多次追求,乞求其投票,以至開出大量動人吸引自己的承諾,或者作出利益交換,才會走...
    7 個月前

最近文章

再次伸延閱讀