支持及訂閱請按 Like

星期六, 1月 02, 2010

集體投訴害群之警

望完呢 D 影片,真係身在歐洲都忍唔住怒火;開大聲公「嘈到」警察就係「普通毆打罪」?呢 D 係咩警察呢?你估係維園阿伯鬧交?身為公職人員同執法者,可以咁樣恐嚇市民?

事實一次又一次,警方聯同律政司,不斷對小市民就恐嚇,對大人物就卑躬屈膝;對住內地公安跨境執法一次又一次,當都冇一件事;對津巴布韋的保鑣打人,就不予起訴;普通市民只係合理使用大聲公,就要恐嚇佢地「普通毆打罪」--記者被人打,你班友卻連告都唔敢告?你話警方班友做緊乜?

東亞運開幕就作大數報廿萬人,遊行就作細數報四千人,為何前線警員被市民愈來愈仇視,這就是出賣警方本身聲譽的高層作出來的孽。



這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    7 個月前

最近文章

再次伸延閱讀