支持及訂閱請按 Like

星期三, 6月 17, 2009

民建聯成功爭取領匯上市大裁員!

熱烈慶賀!民建聯成功爭取領匯上市大裁員!! 停車場自動化大減人手,最低工資一立法,裁得更多!恭喜!!立法殺人放火式係唔需要負責的!!

有野睇!有野睇,大家一齊來睇下呢班土共幾咁無恥?嘩!佢地敢出來抗議領匯大裁員呀!睇下報導的傳媒,同佢地幾年前大力提倡領匯上市的口吻,可以一百八十度轉變呀!乜香港變左無恥之港咩?

立法規管保安員的歲數,六十五歲以上的保安只餘下最殘最舊的單幢式唐樓,可供佢地付出勞力腳骨力!在未搞清楚成件事之前,胡亂通過領匯私有化,結果上市後就立即大幅加租!好啦,成班膠人搞衰哂,仲唔夠衰,要強制立法最低工資!型呀!停車場立即搞自動化,大幅裁員!

我地呢班明明智商不足,卻無知到以為自己好得的膠人,你地膠夠未?中國膠果種無知到極點的規管天性,乜都要管,但就冇料去管;自以為自己用哂所有心機,結果一樣被無情打敗!

由王安石變法至今,無數的膠人被身邊的人吹捧兩句,就當左自己係神,以為靠一兩條膠 law 去無限量糾正社會的問題-- Sorry,糾正問題一向係最難做的事情,冇料的人以為可以粗粗疏疏,以為可以好似 1+1=2 咁就去改革,人工咁易賺呀?唔需要用腦,坐係度時間夠長,就可以解決到問題嗎?你估炒股票呀?

係囉,好少數之嘛,停車場的看更咁少,自動化炒囉!香港就係有班膠人活在石器年代,唔記得科技係日新月異;廿年前冇八達通咩?廿年前有咁多自動機器咩?咩話,你班友去旅行都只係去亞洲?唔怪得啦,有冇見過歐洲的自動餐廳?由派食物到買野都係自動化o架!有冇見過歐洲的油站?一個員工都可以冇o架!有冇見過人地的停車場?係唔需要人o架!有冇去過日本的八景島?鐵路站都可以全自動化,冇司機,亦冇站長o架!最低工資?好呀,機器平過人,點解唔用機器?你估管理層的商人,會長期好似香港呢班原始人一樣咁原始,到今日都仲用紙用筆?到今日都覺得用電腦好麻煩?

政府都開始出 d 賤人,好似邱騰華之流,扮哂親泛民,同你班友扼扼手,拉拉關係,落兩句嘴頭,成班政治白癡就信到十足十,以為佢真係搞環保--佢搞的只係 A 貨環保,既減唔到排,但求有 d 野搞下,勞民傷財之餘,衰起上來搞臭環保的名,佢拍拍屁股就高升其他政策局,有雞碎咁多的功勞,就可以吹到一百分!橫掂出事都係幾年後的事!失敗就係賴議員弱智咋!

恭喜,恭喜,事實擺在眼前--領匯大炒保安員,大裁停車場管理員,就係最好的例證,證明議員的硬膠想法幾咁弱智;而無知人士之外,仲有一班福佳--佢地就係民建聯的福佳啦,打著為基層的旗號,轉個頭就走打著保衛弱智炒機家的旗號,嘩!鬥臭鄭經翰呀,鄭大奸禁止領匯上市呀!呢班福佳去左邊?一個一個捉去分屍啦!工聯會王國興之流,你同民建聯果班幫領匯上市的福佳坐埋一齊,咦?乜你有半分良知o架咩仲?你同工人去示威果時,你有冇 0.000001 分的羞恥之心?

香港地就係一個咁反智的社會,2004 年鄭經翰為領匯食死貓,到今日都冇幾多人敢同佢公開平反; 2005 年鄭經翰的政治顧問黃世澤,在搞網台事件又係被王 x 然、x 政廿一等人迫食死貓,今日果班友唔係潛左水就自己反哂檯啦,又係冇人會為佢出來平反。

到小弟啦,2007 年我為反對勞永樂參加泛民補選,又被人狂鬧;兩個月唔到,勞永樂退埋出泛民的政黨啦,事後亦沒有半條友向我道歉。早兩日陳偉業就四川撥款講的說話,咦?乜同林忌一年前講的說話咁似?

殺人放火金腰帶呀!修橋搭路無屍骸呀!是旦啦,香港人就係呢種質素;你堅持原則,你堅守真理,就預左橫屍街頭啦!

在橫屍街頭之前,無論如何林忌仍要作出呼籲,泛民在灣仔鵝頸區的選民,支持季斯傑打敗民建聯!民主唔係選賢任能,因此季斯傑好唔好唔關我地事,最緊要佢唔係代表緊最無恥的政黨民建聯!今個星期日,作為泛民的支持者,就應該出來投佢票!
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    1 個月前

最近文章

再次伸延閱讀