支持及訂閱請按 Like

星期四, 5月 28, 2009

一百個葉國謙倒手指的理由

葉國謙於六四辯論期間,對著全港市民的攝影機比這個手勢,其實佢想點呢?由於我地唔係葉國謙,為免令佢投訴我地誤解佢,因此我地特別要同佢一齊幫佢諗下,究竟點同記者講好呢?

1. 曾鈺成好掛住馬力,所以想佢落去陪佢
2. 我戴左勞力士,想畀下大家睇,你睇,幾靚?
3. 其實果日我手抽...抽筋...我隻手失控,突然間高舉出來,我都唔知發生咩事
4. 之前果晚同黃宜弘兩個人玩得太夜...所以...你知啦,有 d 野係好容易通過接觸感染o架嘛
5. 其實我係忠o架!你知我細佬都叫阿忠(葉國忠),一睇就知我個樣好忠啦!其實我係想叫當奴下台,乜你唔認得呢個叫人下台的手勢咩?
6. 其實,大家叫我閹閹聲,你睇下我下面!!!(嘩哈哈......)
7. 我其實係度做緊「地心吸力」實驗,睇下我手指公會唔會成為自由落體
8. 成哥,我要去廁所!o下?你唔畀我去廁所?你去死啦!
9. 有老鼠呀!有老鼠呀!有老鼠呀!唔好意思,唔係講緊你呀鼠頭成哥,你望下下面!
10. Left Hand thumb Rule,物理野你都唔識?
11. 咩話?我隻手錶中國製造o架?嘩!!會爆炸呀!!!
12. 金正日約我左去試核彈頭呀,唔該快 d 唔該快 d!
13. 李慧琼,你聞我新果隻香體露得唔得?
14. 李慧琼,為左今日開會,阿叔三日三夜冇沖涼o架啦!嘩哈哈哈哈!
15. 李慧琼,拿私人醒你啦,聞一聞詐暈未唔使投票囉!

其他大家繼續努力!

熱門文章

最新文章

  • 由妖票到乞票 - 近期常有些政治人物,不斷「屌票」,即自己作為候選人,不但沒有用耐性去說服選民,反而走去怒罵自己的選民,這種作風當然不但無法爭取別人支持,反而罵走選民。 但另一個極端,就是認為自己那一票真的「非常寶貴」,認為有如一位萬眾觸目的美女,要多次追求,乞求其投票,以至開出大量動人吸引自己的承諾,或者作出利益交換,才會走...
    11 個月前

最近文章

再次伸延閱讀