支持及訂閱請按 Like

星期日, 4月 12, 2009

李八方隔牆有耳:港女單挑港男

轉載:隔牆有耳:港女單挑港男

香 港 大 學 女 生 陳 巧 文 發 起 校 園 簽 名 運 動 , 要 求 港 大 男 生 兼 學 生 會 會 長 陳 一 諤 就 六 四言 論 道 歉 。 港 女 陳 巧 文 喺 《 香 港 獨 立 媒 體 》 網 站 呼 籲 同 學 星 期 二 起 聯 署 , 要 求 陳 一諤 認 錯 。 港 男 陳 一 諤 都 不 甘 示 弱 , 喺 自 己 網 誌 《 天 下 為 公 》 刊 登 「 嚴 正 聲 明 」 , 死撐 「 本 人 並 不 認 為 自 身 日 前 有 關 八 九 民 運 的 立 場 與 觀 點 有 任 何 偏 謬 之 處 。 」
《 福 佳 始 終 有 你 》 創 作 人 林 忌 就 實 行 送 陳 一 諤 一 程 , 佢 喺 facebook 成 立 咗 個 小 組, 名 叫 「 送 陳 一 諤 去 登 陸 南 沙 群 島 捍 衞 國 家 主 權 」 。 林 忌 話 , 陳 一 諤 講 過 本 港 學 生唔 知 咩 係 民 族 大 義 , 既 然 最 近 南 沙 群 島 再 被 菲 律 賓 同 越 南 佔 領 , 身 為 港 大 學 生 會 嘅會 長 , 陳 一 諤 好 應 該 走 去 菲 律 賓 同 越 南 領 事 館 示 威 , 唔 好 「 走 佬 」 呀 。
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 本土派的六條命題 - 經《本土研究社》的陳劍青推介,讀到今日維基百科關於「本土派」的條目,真係唔識就嚇一跳,識就得啖笑,成個條目連最基本的還原歷史事實都不會,似足中共版本的「抗戰史」,把國民黨一筆刪去般,把所有非「熱普城」的本土歷史全面刪去。 這種所謂的「本土派」,又和他們口中的「中國人」有咩分別呢?其人格是否可以更為低劣一些?「本...
    5 個月前

最近文章

再次伸延閱讀