支持及訂閱請按 Like

星期四, 4月 09, 2009

去遊埠

由於林忌在復活節期間,吊頸都要抖氣,所以暫時離開膠事層出不窮,每日要幾膠,唔係一膠,膠人多過正常人的膠港,在林忌暫離膠港期間,邱吉爾又會出來,暫時睇住每日一膠。

雖然膠事好多,但有一件事,唔只係膠事咁簡單,就係關於六四的問題。如果仲有話為「國家穩定」、「經濟發展」,認為可以搵坦克車係碌人的話,你試下差佬拉你謀殺果陣,可唔可以用以下理由自辯,例如:

1. 我屋企好窮,養唔起個仔,所以要殺左個仔。
2. 因為個仔嘈嘈閉,唔聽老豆話,所以要殺左個仔。
3. 屋企鬧大交,屋企人互相擲杯擲碗,所以要出牛肉刀斬死個仔。

你諗下個官會點判?

有些人,就是雙重標準到,有些簡單過唔簡單的問題,都要用一些唔知乜星球的邏輯辯解,明明係鹿都可以講成馬。
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 本土派的六條命題 - 經《本土研究社》的陳劍青推介,讀到今日維基百科關於「本土派」的條目,真係唔識就嚇一跳,識就得啖笑,成個條目連最基本的還原歷史事實都不會,似足中共版本的「抗戰史」,把國民黨一筆刪去般,把所有非「熱普城」的本土歷史全面刪去。 這種所謂的「本土派」,又和他們口中的「中國人」有咩分別呢?其人格是否可以更為低劣一些?「本...
    5 個月前

最近文章

再次伸延閱讀