支持及訂閱請按 Like

星期一, 3月 30, 2009

張文光被屈非禮

大圍補選對手力阻泛民明星助選 張文光被屈非禮
【本報訊】沙田區議會大圍區補選期間發生報稱被非禮案,民主黨立法會議員張文光昨晨到沙田美林邨為該黨候選人梁永雄助選時,因為選舉抹黑問題與另一位候選人李躍輝理論,卻被李近十名支持者包圍,爭論期間兩名女士大叫「非禮」,並報警求助。張文光高聲呼寃,對被屈非禮感到既無奈又氣憤,指事件明顯是「政治誣衊」,表明清者自清。

嘩世風日下呀!道德淪亡呀!在日光日白之下拉票,被十幾個人包圍,都會包包下包到走去非禮人地兩個人,勁呀!香港呢個咩社會呀?嘩!張文光一定係幾十年來未見過女人啦,對手的助選團肯定仲靚過 Reginababy 啦,邊有非禮非到咁狼o架?

你話香港係一個點樣的社會呢?就係去到一個生安白造,屈得就屈的社會,只要出動一兩條「契弟」、「人渣」出來,死口咬定一件事,基本上就已經屈定你先,而旁觀者唔理三七廿一,一定食花生話好呀!好呀!你抵死!如果唔係你抵死,人地點解要屈你呢?中國膠的傳統智慧教育大家,多一事,不如少一事!有事,就肯定係你事生非,空穴來風就未必無因,總之,得罪人就抵你仆街,所以記得有事就要做順民,千萬唔好據理力爭,最好就做南京大屠殺下不反抗的中國人,直到全家都被殺光為止,呢種人,就係中國的模範人民,五千年不變。

弱智的人們知道真相的時候,永遠都選擇唔相信--邊有可能?人地點解要屈你?(有著數囉)屈你有著數,使唔使呀?(你認為唔使,但人地認為使囉)冇可能o既,呢 d 事情點會發生呢?(你睇唔到,就唔會發生?)冇!一定冇!一定冇可能!(一定冇可能的,就係講呢番說話人的智商要提升的可能)

記得盡快問下張文光的老對手的何漢權有咩睇法啦,拿而家佢唔講,到下屆選舉果時就會出來講o架啦,就好似上年九月果單「民賤聯黑工派傳單斷正」,我深信事後一定有人出來澄清,話呢 d 野同某些黨派無關,一定一定係某些癡膠左,發膠盲的騎呢怪人出來做的!就好似有民主派議員畀人打到入廠,一定係有人癡膠左;就好似民主派有議員入唔到澳門,又好明顯係有個別人士癡膠左一樣,永遠都好奇怪,就係特別係針對民主派,就特別多人癡膠左,記唔記得告大班果幾位土共,佢地去左邊呢?

大家請記得,就係要對呢種下三流的行為,絕對的唾棄--如今特首與一眾膠官,一齊帶頭示範無恥,而去到區議會選舉,都有一班人渣出來跟風無恥,無恥,已經成為香港的最新潮流,以後同人講:「最近興乜?」,記得答一句:「興無恥囉!你冇聽過 x x x 最無恥咩?」
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 本土派的六條命題 - 經《本土研究社》的陳劍青推介,讀到今日維基百科關於「本土派」的條目,真係唔識就嚇一跳,識就得啖笑,成個條目連最基本的還原歷史事實都不會,似足中共版本的「抗戰史」,把國民黨一筆刪去般,把所有非「熱普城」的本土歷史全面刪去。 這種所謂的「本土派」,又和他們口中的「中國人」有咩分別呢?其人格是否可以更為低劣一些?「本...
    5 個月前

最近文章

再次伸延閱讀