支持及訂閱請按 Like

星期四, 5月 01, 2008

我來自色盲

主席譚耀宗板起口面回應何俊仁挖苦,死撐衫唔係橙色,係由奧運會指定供應商設色,叫猩紅色。黃定光亦向傳媒解釋,衫係副主席蔣麗芸深圳買,三百幾蚊一,絕對係正貨,即係並非 A 貨咁話。「蔡菜子」蔡素玉更加上網查資料,話根據色辦,呢隻猩紅色號碼係 FF2400,法拉利一級方程式跑車都用呢隻顏色喎,總唔係橙色係喇。

大家再望望在冇黃燈的日光下,呢張明報影的色水,同法拉利隻色係唔係一樣?紅就紅,橙就橙,色盲就色盲,可是民建聯一眾「趙高黨」,偏偏戒不脫指鹿為馬的行為,衰左仲要死撐,唔怪得發起政治示威要求政治退出奧運啦。



連東方日報都忍唔住恥笑:「不過,人算不如天算,民記弄巧反拙,咁尋日嫻姐同另一做過高官女議員 (東方冇開名,呢個係陳方安生)都鮮紅色衫,民記「撐奧衫」一拍埋去,即時無所遁形,「橙」不忍睹,被左中右政黨當笑柄。」

我來自色盲,大家記得,呢隻叫做紅色,所以各位朋友,明天穿橙衫上街時,記得 print 埋呢幾張圖,有維園阿伯質問你果時,你大大聲同佢講:「呢隻係紅色,民建聯都係咁著之嘛」,明冇?

最傷心的,係鬼火一到香港,第二日就發生自 2003 年 7 月以來,最嚴重的車禍,旅遊車車毀人亡,十八人死,四十四人傷,只希望這些天譴,不要發生在無辜的市民身上。



中國人,請看看上面那一段片,看看中國的留學生在南韓做了一些甚麼事;這些畫面在今日的香港電子媒體上,已經看不到了;這就是愛國中國人的所作所為,如果相反的事情發生在中國人身上,會有甚麼結果呢?

CNN 的辱華,就是說中國政府(人)五十年來都是暴徒;看了上面那段畫面,你會有甚麼感想?
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    6 個月前

最近文章

再次伸延閱讀