支持及訂閱請按 Like

星期日, 1月 20, 2008

原來人大喜歡錯日期!

羅太獲最多港區人大提名票
[20/01 星期日 11:49]

港區人大選舉今個月廿五日舉行,一千二百多名選舉委員會投票選出新一屆三十六名港區人大代表。選舉會議主席團今日召開會議,確認提交報名表候選人的資格。其中以前廉政專員羅范椒芬獲得最多提名票,共有四百三十七個提名。

知唔知道要得到人大最多提名的秘訣係乜?就係錯日期!只要把提名的日子寫錯一個月,就可以得到最多人的支持同提名啦!

點解?看來人大鍾意「第九十九時間回應問題」,例如普選推遲十年以上,佢地就會好高興咁通過;因此原來羅范深知呢條道理,因此故意在宣傳表上寫遲一個月,於是成功得到最多的提名,我地呢班外人真係無法理解同想像!

因此,香港搞馬術比賽,應該把公關文件上面的 2008 年,改為 2018年,咁樣就必定會得到北京奧組委最大的祝福!我地由明日開始,應該把報稅表寫遲啦,把奧運日期寫遲啦,全部退後十年,可能後日就有人大代表搵你,求你出任人大呢!

泛民主派參選的朋友,立即把你們宣傳單張的日子,齊齊改做 2018 年!可能因此當選呢!
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 本土派的六條命題 - 經《本土研究社》的陳劍青推介,讀到今日維基百科關於「本土派」的條目,真係唔識就嚇一跳,識就得啖笑,成個條目連最基本的還原歷史事實都不會,似足中共版本的「抗戰史」,把國民黨一筆刪去般,把所有非「熱普城」的本土歷史全面刪去。 這種所謂的「本土派」,又和他們口中的「中國人」有咩分別呢?其人格是否可以更為低劣一些?「本...
    5 個月前

最近文章

再次伸延閱讀