支持及訂閱請按 Like

星期一, 10月 01, 2007

轉載:隔牆有耳--我們不會忘記:冇咁易俾葉劉呃

隔牆有耳 -- 我們不會忘記:冇咁易俾葉劉呃

全城潮玩 facebook ,《福佳始終有你》fans club 成員亦利用呢個媒介,組織惡搞葉劉行動。 Halloween 月尾至到,佢就應節,組群搞個「12 月 2 日港島鬼屋探秘」活動,仲將葉劉同撐佢許冠文、盛智文個頭,key 落嘩鬼個身度,口號係「奉海洋公園主席盛智文呼籲,全港市民用腳趕鬼!」寓意要踢走葉劉。

《福佳》又有新作

網絡世界絕對係今次補選一大戰場。除 facebook 成為串連熱點外,YouTube 亦勢將成為兩邊陣營支持者發放文宣主要渠道。早排將政府宣傳歌《始終有你》改編成《福佳始終有你》而熱爆創作人林忌,聽講亦已經密鑼緊鼓炮製緊新作,預計不日出街,唔知係咪叫《陳太始終有你》呢?另外,有網民驚香港人太過善忘,唔記得 03 年 反 23條集體回憶,所以特別 YouTube度,將《葉劉淑儀─ ─ 亂嗡 23條》呢首Rap 歌翻炒。首歌將葉太當年推 23條金句剪輯而成,包括當時佢立法會寸寸貢咁講:「又唔守規矩又冇禮貌,我唔會再答佢(涂謹申)問題」囂張金句,加上混音效果,八方聽番都忍唔住嘆一句:「不想回憶,未敢忘記。」
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    4 個月前

最近文章

再次伸延閱讀