支持及訂閱請按 Like

星期日, 9月 30, 2007

轉載隔牆有耳: 原版 《福佳》被投訴


隔牆有耳: 原版 《福佳》被投訴


觀眾眼睛係雪亮,影視及娛樂事務管理處 8 月處理投訴,可以證明呢點 。有關投訴主要係分別今年 6 月 30 日 、 7 月 1 日 、 7 月 7 日 及 7 月 8 日 , 無翡翠台同亞視本港台,播放一系列慶回歸節目之中,播放歌曲《始終有你》,令人聯想起以同一首曲但改歌詞《福佳始終有你》,再從而聯想到粗口「仆街」咁話。
大家睇到呢度,真係不能不佩服香港人創意,因為網友林忌填《福佳始終有你》真係深入民心;但係我唔好忽略投訴者心思,因為佢並唔係投訴《福佳始終有你》唱衰香港,而係去投訴電視播首唱好香港《始終有你》,咁就證明「公道自在人心」,好可惜,最後影視處話「歌曲或節目均沒有粗話,投訴理據不足」。
這個小工具發生錯誤

熱門文章

這個小工具發生錯誤

最新文章

  • 當左膠變成熱狗 - 驚見「左膠御用」傳媒獨立媒體《當蔡子強變成林忌》一文,左膠不但沒有從脫離群眾,被大量原本的支持者離棄,以至被原本的同路人所質疑,以至高呼要票債票償吸取任何教訓,更反過來四圍挑起火頭,繼續人身攻擊,特別是這位當年亂寫「歧視」等法律,當年不斷亂屈「歧視法西斯」的左膠作者「稻草」。 當左膠連溫文保守如蔡子強,也要點名...
    6 個月前

最近文章

再次伸延閱讀